Результати лікування пілонідальної кісти крижово-куприкової ділянки, ускладненої гострим абсцесом за методикою Bascom I - Цема, Є. В.; Цема, Е. В.; Tsema, Ye. V. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Наведено результати хірургічного лікування пацієнтів із гострим абсцесом пілонідальної кісти. В обстежених хворих виконували хірургічну санацію (інцизійну, пункційну й ультразвукову) гострого пілонідального абсцесу з наступним радикальним оперативним втручанням у відтермінованому порядку. Як радикальне оперативне втручання використовували операцію Bascom I. Її застосування в пацієнтів із гострим абсцесом пілонідальної кісти дає змогу досягти 0,9% післяопераційних рецидивів захворювання. Представлены результаты хирургического лечения пациентов с острым абсцессом пилонидальной кисты. Исследуемым больным выполнена хирургическая санация (инцизионная, пункционная и ультразвуковая) острого пилонидального абсцесса с последующим радикальным оперативным вмешательством в отстроченном порядке. В качестве радикального оперативного вмешательства использовали операцию Bascom I. Ее применение у пациентов с острым абсцессом пилонидальной кисты позволяет достичь 0,9% послеоперационных рецидивов заболевания. The results of radical surgical treatment of 114 patients with acute abscess of pilonidal sinus are presented in the article. The patients were treated by surgical sanitization (incision, puncture and ultrasonic) of acute pilonidal abscess with next radical surgical treatment of pilonidal sinus (delayed operation). As radical operation was used operation Bascom I. Using operation Bascom I in patients with acute pilonidal abscess permits to achieve 0.9% postoperative recurrent of disease.
Результаты лечения пилонидальной кисты крестцово-копчиковой области, осложненной острым абсцессом по методике Bascom I
The results of treatment of pilonidal sinus disease, complicated by acute abscess with using operation Bascom I
Keywords: гострий пілонідальний абсцес; пілонідальна кіста; радикальне хірургічне лікування; операція Bascom I; острый пилонидальний абсцесс; пилонидальная киста; радикальное хирургическое лечение; операция Bascom I; acute pilonidal abscess; pilonidal sinus disease; radical surgical treatment; operation Bascom I