З рідним словом міцніє держава - Довженко, Олена Михайлівна (My University, 2017)
Мова – неоціненне багатство, в якому народ живе, передає з покоління в покоління мужність і славу, культуру і традиції. Вона починається з маминої колискової, народної пісні, батьківського мудрого слова. Немає народу, байдужого до рідної мови, до своєї землі, тієї, на якій він народився або живе. Бібліотека пропонує видання з фондів нашої бібліотеки щодо історії рідної мови та її значення в житті народу, культури мовлення з 1948 по 2017 роки. У розділі »Про українську мову» представлені наукові праці, публіцистичні видання з питань історії української писемності та мови. У розділі «Вивчаємо українську» : навчальні видання з орфографії української мови, підручники, самовчителі української мови. Розділ «Мова ділових паперів» складається з підручників з розвитку української ділової мови, ділової комунікації, культури усного мовлення тощо. Розділ «Словники – скарбниця українського слова» містить довідники з українського літературного слововживання, з культури української мови, орфографічні словники та словники синонімів української мови. Розділ «Українська медична термінологія» містить статті з журналів та конференцій з проблем розвитку та функціонування державної мови.