Решенные и нерешенные проблемы диагностики и лечения целиакии у детей - Боярская, Л. Н.; Иванова, Е. А.; Боярська, Людмила Миколаївна; Іванова, Катерина Олексіївна; Boiarska, L. M.; Ivanova, K. O. (Київ: Експерт, 2013)
Освещены современные представления о распространенности целиакии, диагностических возможностях, которые способствуют своевременной диагностике заболевания, выявлению особенностей клинического течения болезни, а также определению проблем лечения больных детей с целиакией. Висвітлено сучасні уявлення про поширеність целіакії, діагностичні можливості, які сприяють своєчасній діагностиці захворювання, виявленню особливостей клінічного перебігу хвороби, а також встановленню проблем лікування хворих дітей з целіакію. In this article we report about the current understanding of the prevalence of celiac disease, diagnostic opportunities, allowing time to diagnose the disease, clinical manifestations of the disease, and problems of treatment of children with celiac disease.
Вирішені та невирішені проблеми діагностики і лікування целіакії в дітей
Solved and unsolved problems of diagnosis and treatment of celiac disease in children
Keywords: целиакия; эпидемиология; клиническая картина; диагностика; лечение; дети; целіакія; епідеміологія; клінічна картина; діагностика; лікування; діти; celiac disease; epidemiology; clinical manifestations; diagnosis; treatment and children