Реабілітація хворих з вибраними неврологічними синдромами - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Мєдвєдкова, Світлана Олександрівна; Ревенько, Алла Василівна (My University, 2021)
Медична реабілітація, за визначенням комітету експертів ВООЗ [1980] – це активний процес, метою якого є досягнення повного відновлення порушених внаслідок захворювання або травми функцій, або, якщо це неможливо, – оптимальна реалізація фізичного, психічного і соціального потенціалу інваліда, найбільш адекватна інтеграція його в суспільстві. Мета реабілітаціі – попередження інвалідності в період лікування захворювання і допомога хворому у досягненні максимально можливої фізичної, психічної, профеісйної, соціальної та економічної повноцінності в разі розвитку інвалідності. Нейрореабілітація, або реабілітація хворих неврологічного профілю, є розділом медичної реабілітації. Нейрореабілітація виходить за рамки класичної неврології, оскільки розглядає не тільки стан нервової системи при тому чи іншому неврологічному захворюванні, але і зміну функціональних можливостей людини в зв'язку з розвиненою хворобою.