Метод построения классификаторов на основании геометрической интерпретации структуры данных - Нессонова, М. Н.; Нессонова, М. М.; Nessonova, М. N. (ЗДМУ, 2014)
Предлагается метод классификации с обучением, позволяющий построение алгоритмов классификаторов на основании вычисления оценок и базирующийся на метрическом подходе к представлениям взаимосвязей признаков, полученных методами геометрической интерпретации структуры данных. Запропонували метод класифікації з навчанням, що дає можливість побудови алгоритмів класифікаторів на основі обчислення оцінок і базується на метричному підході до представлень взаємозв’язків ознак, що отримані методами геометричної інтерпретації структури даних. The method of supervised classiﬁ cation is suggested in the article. The method allows developing mathematical models of algorithms for computing estimates. It is based on metric approach to representations, generated by statistical methods of geometric interpreting of data structure.
Метод побудови класифікаторів на основі геометричної інтерпретації структури даних
The method to develop classiﬁ ers based on geometrical interpretation of data structure
Keywords: классификация с обучением; разнотипные признаки; многомерное шкалирование; корреспондентский анализ; класифікація з навчанням; різнотипні ознаки; багатовимірне шкалювання; кореспондентський аналіз; supervised classiﬁ cation; heterogeneous features; multidimensional scaling; correspondence analysis