Концепт як ключове поняття когнітивної лінгвістики - Андрєєва, Ольга Юріївна (Chicago : BoScience Publisher, 2022)
Розкриття змісту концепту “Євросоюз” буде проведено в ракурсі лексичної семантики, та когнітивної лінгвістики, де центральною категорією визначається категорія знань, що проектується на вивчення усіх питань, пов’язаних з проблемою експлікації фрагмента концептуальної системи в мові. Результати лінгвокогнітивних досліджень дозволяють говорити про механізми людської когніції в цілому та засобах категоризації та концептуалізації світу в часності.
Keywords: концепт; когнітивна лінгвістика; когніція; семіотичний ряд; семантика