Впровадження методів навчання на лікарських помилках у підготовці студентів на кафедрі факультетської хірігії - Білай, Андрій Іванович; Билай, А. И. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Актуальність підвищення якості медичної освіти не викликає сумнівів, так як підготовка кваліфікованих майбутніх лікарів – це запорука здоров’я населення. Тому в Запорiзькому державному медичному унiверситетi був введений проект проблемно-орієнтованого навчання ТАМЕ (Training Against Medical Errors) - навчання на лiкарських помилках. Мета роботи – впровадження інноваційних методів педагогіки проекту ТАМЕ, які дозволять навчати студентів на кафедрі факультетської хірургії на лiкарських помилках. Основна задача - розробити методику віртуального пацієнта (засновану на історіях віртуальних кейсів), щоб допомогти майбутнім лікарям уникнути найбільш поширених помилок при діагностиці та лікуванні.
Keywords: проблемно-орієнтовне навчання; лiкарськi помилки