Особливості морфогенезу та реактивності печінки щурів після внутрішньоутробної дії антигенів - Щербаков, Максим Степанович; Богданов, Павло Валерійович; Щербаков, М. С.; Богданов, П. В.; Scherbakov, M.S.; Bogdanov, Р. V. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
В роботі досліджено особливості морфогенезу печінки щурів в нормі та після внутрішньоутробного введення антигену. Встановлено, що після внутрішньоутробяої дії антигенів на плід відбувається прискорення темпів формування печінкових часточок, зростає мітотична активність гепатоцитів, еміграції лімфоїдних клітин. В работе исследованы особенности морфогенеза печени крыс в норме и после внутриутробною введения антигена. Установлено, что после внутриутробной действия антигенов на плод происходит ускорение темпов формирования печеночных долек, эмиграции лимфоидных клеток. We studied the peculiarities of rat’s liver morphogenesis in norm and after antenatal antigen influence. It was explored that after the antenatal antigen influence occur acceleration of liver lobules formation and emigration oflymphoid cells.
Особенности морфогенеза и реактивности печени крыс после внутриутробного действия антигена
The features of morphogenesis and reactivity of rat’s liver after prenatal antigen influence
Keywords: печінка; морфогенез; антиген; печень; liver; morphogenesis; antigen