Педагогічні аспекти підвищення якості освіти у медичних вищих навчальних закладах - Губарь, Андрій Олександрович; Бачурін, Георгій Вікторович; Довбиш, Михайло Афанасійович; Довбиш, Ігор Михайлович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Педагогічний аспект підвищення якості професійної підготовки студентів у медичних вищих навчальних закладах (ВНЗ) спрямований на розгляд його як результату освітнього процесу, що відповідає запитам особистості студента і соціального замовлення. Університети повинні готувати працівників, підготовлених до творчої діяльності, здатних до високоінтенсивної праці, до здійснення безперервної професійної освіти. Якість освіти, з нашої точки зору, є така підготовка майбутніх лікарів, які здатні до ефективної професійної діяльності, до швидкої адаптації в сучасних умовах, які володіють технологіями в своєму напрямку, уміннями використовувати отримані ними знання при вирішенні професійних завдань. Одним з важливих завдань, вирішення якого спрямовано на забезпечення поліпшення якості підготовки фахівців у ВНЗ – це оцінка якості одержуваного кожним освіти, узгоджена з системою наукових знань і професійних завдань в обраній спеціалізації, а також оцінка можливості зміни системи освіти, що забезпечує поліпшення його якості. Тому виникає питання про те, які умови необхідно створювати для підвищення якості професійної підготовки майбутніх фахівців, якими критеріями буде характеризуватися якість професійної підготовки студентів, які будуть визначені в педагогічному процесі.
Keywords: тези доповідей