Лейкотриеновый путь воспаления при бронхиальной астме у детей и методы его коррекции - Раскина, Е. В.; Недельская, С. Н.; Раскіна, Катерина Вікторівна; Недельська, Світлана Миколаївна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Oписанo важливу роль лейкотрієнів як медіаторів алергічного запалення при бронхіальній астмі у дітей, клініко-патогенетичні особливості цього запалення, методи корекції. Oписана важная роль лейкотриенов как медиаторов аллергического воспаления при бронхиальной астме у детей, клинико-патогенетические особенности этого воспаления, методы коррекции. The important role of leukotrienes is described in a literary review, as mediators of allergic inflammation in bronchial asthma in children, as well as clinico-pathogenetic features of this inflammation, methods of its correction.
Keywords: діти; бронхіальна астма; алергічне запалення; медіатори запалення; лейкотрієни; антилейкотрієнові препарати; дети; бронхиальная астма; аллергическое воспаление; медиаторы воспаления; лейкотриены; антилейкотриеновые препараты; children; bronchial asthma; allergic inflammation; mediators of inflammation; leukotrienes; leukotriene-inhibitors