Перспективи створення нових вітчизняних лікарських засобів для лікування глаукоми - Кучеренко, Людмила Іванівна; Акопян, Ріма Романосівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Глаукома є важким захворюванням органу зору, займає одне з перших місць серед інвалідності по зору, та при відсутності раннього виявлення та лікування призводить до неминучої сліпоти. Тому метою нашої роботи є висвітлення проблеми поширеності глаукоми та лікування даної патології серед дорослого населення України. Матеріали та методи: проаналізовати дані наукової літератури щодо поширеності хвороб ока, а саме глаукоми, серед дорослого населення України. Дослідити основні лікарські засоби, які використовуються для лікування глаукоми.
Keywords: тези доповідей