2-гідроксіетиламоній 2-((4-аміно-5-(4-нітрофеніл)-1,2,4-триазол-3-іл)тіо)ацетат, що виявляє діуретичну активність - Щербак, Марина Олексіївна; Каплаушенко, Андрій Григорович; Пругло, Євген Сергійович; Щербак, М. А.; Каплаушенко, А. Г.; Пругло, Е. С.; Shcherbak, M. O.; Kaplaushenko, A. H.; Pruhlo, Y. S. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Корисна модель належить до медицини та фармації і може бути використана у створенні нових біологічно активних сполук, а також оригінальних лікарських засобів у ряді похідних 1,2,4- триазолу, що використовуються для зменшення набряків при серцево-судинній недостатності, при захворюваннях нирок, для зниження підвищеного тиску та виведення токсинів при отруєннях.
Keywords: патенти; корисна модель