Спектрофотометричне визначення тербінафіну в таблетках за реакцією з бромкрезоловим зеленим - Бурлака, Ю. В.; Тарханова, О. О.; Коржова, Алла Станіславівна; Васюк, Світлана Олександрівна; Кейтлін, І. М.; Тарханова, О. А.; Коржова, А. С.; Васюк, С. А.; Кейтлин, И. М.; Burlaka, J. V.; Tarkhanova, O. O.; Korzhova, A. S.; et al. (Національний фармацевтичний університет, 2011)
Сьогодні сучасні протигрибкові препарати широкого спектра дії набувають особливого значення для медичної практики у зв’язку з тим, що спостерігається чітка тенденція до значного поширення грибкових захворювань серед населення і збільшення стійкості їх збудників до багатьох антифунгальних лікарських засобів. Тербінафін – протигрибковий препарат групи похідних N-метилнафталіну, набув широкого застосування для місцевої і системної терапії таких захворювань, як оніхомікоз, мікози шкіри та волосяної частини голови [1]. Зазвичай дані патології спостерігаються у пацієнтів із послабленим імунітетом і потребують тривалого лікування, тому забезпечення належного контролю якості лікарських форм тербінафіну має першочергове значення. Предложена новая точная, чувствительная спектрофотометрическая методика количественного определения тербинафина в таблетках на основе реакции с бромкрезоловым зеленым. Проведена процедура валидации согласно ГФУ с определением таких параметров, как линейность, диапазон применения, точность, правильность и робастность. Установлено, что методика является валидной по этим показателям. A new precise and sensitive spectrophotometric method for the quantitative determination of terbinafine in tablets based on the reaction with bromocresole green is proposed. Validation characteristics such as linearity, application range, precision, accuracy and robustness are also determined. The method is valid according to these characteristics.
Спектрофотометрическое определение тербинафина в таблетках по реакции с бромкрезоловым зеленым
Spectrophotometric determination of terbinafine in tablets based on the reaction with bromocresole green
Keywords: спектрофотометрія; тербінафін; сульфофталеїнові барвники; бромкрезоловий зелений; кількісне визначення; спектрофотометрия; тербинафин; сульфофталеиновые красители; бромкрезоловый зеленый; количественное определение; spectrophotometrу; terbinafine; sulphonphthalein dyes; bromocresole green; quantitative determination