Роль ендотеліальної дисфункції в розвитку передчасних пологів - Коровай, С. В.; Korovay, S. V. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Наведено дані сучасної наукової літератури про ендотеліальну дисфункцію вагітних з невиношуванням, показано патогенетичне значення ендотеліальної дисфункції в розвитку передчасних пологів. Представлены данные современной научной литературы об эндотелиальной дисфункции беременных с невынашиванием, показано патогенетическое значение эндотелиальной дисфункции в развитии преждевременных родов. Modern facts of the literature about endothelial dysfunction in pregnant women with miscarriage are represented, the pathogenetic significance of endothelial dysfunction in the development of preterm delivery is shown.
Роль эндотелиальной дисфункции в развитии преждевременных родов
The role of endothelial dysfunction in preterm delivery development
Keywords: вагітність; ендотеліальна дисфункція; передчасні пологи; беременность; эндотелиальная функция; преждевременные роды; pregnancy; endothelial function; preterm delivery