Олюдвік Флек: від історії медицини до філософії науки - Сепетий, Дмитро Петрович (My University, 2024)
Львівський медик та філософ Людвік Флек у праці “Як постає та розвивається науковий факт” (Fleck 1935 / Флєк 2019) на основі дослідження розвитку медицини запропонував досить оригінальну концепцію розвитку науки, яка багато в чому випереджала деякі з пізніших концепцій, що стануть впливовими у філософії науки ХХ століття.