Фармацевтична та косметична хімія. Частина II. Хімічні методи аналізу лікарських речовин та компонентів парфумерно-косметичних засобів. Катіони та аніони - Черковская, Л. Г.; Кривошей, О. В.; Ткаченко, Г. И.; Авраменко, Н. А.; Скорина, Д. Ю.; Черковська, Людмила Григорівна; Кривошей, Оксана Вікторівна; Ткаченко, Григорій Іванович; Авраменко, Микола Олександрович; Скорина, Дмитро Юрійович (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Пропонований навчально-методичний посібник покликаний надати допомогу студентам V курсу фармацевтичних факультетів в узагальненні знань і умінь з фармацевтичної та косметичної хімії в процесі самостійної роботи по підготовці до ліцензійного іспиту «Крок 2. Технологія парфумерно-косметичних засобів (ТПКЗ)». Видання містить базовий теоретичний матеріал по кожній розглянутій темі, після якого наводиться блок тестових завдань, що відповідають формату ліцензійного іспиту «Крок 2. ТПКЗ». Така структура посібника сприяє актуалізації та систематизації навчального матеріалу з фармацевтичної та косметичної хімії, а самоконтроль за правильністю відповідей на запропоновані тестові завдання дозволяє студентам виявити слабкі місця в підготовці і виділити питання, що потребують додаткової уваги для успішного засвоєння всіх розділів предмета.