The content of antimicrobial proteins in children with respiratory tract inflammatory diseases - Леженко, Геннадій Олександрович; Абатуров, Олександр Євгенович; Пашкова, Олена Єгорівна; Гладун, Катерина Валеріївна; Леженко, Г. А.; Пашкова, Е. Е.; Гладун, Е. В.; Lezhenko, G.; Abaturov, O.; Pashkova, O.; Gladun, K. (Донецк : Заславский А. Ю., 2017)
The paper has investigated the content of antimicrobial peptides in children with different respiratory tract pathologies. It was found that sickly children were characterized by the changes in mucosal protection, low content of α-defensins 1–3 in oropharyngeal secretions. The revealed changes indicated the stress of the local defense mechanisms. The investigation has detected that overproduction of α-defensins 1–3 in children with recurrent bronchitis against the background of the disturbed balance between pro- and anti-inflammatory cytokines could be one of the causes of recurrent forms of the course of respiratory tract infection. В работе проведено исследование содержания противомикробных пептидов у детей с различной патологией респираторного тракта. Установлено, что для часто болеющих детей характерны изменения показателей мукозальной защиты, низкое содержание α-дефензинов 1–3 в ротоглоточном секрете, что свидетельствует о напряжении механизмов местной защиты. Установленная гиперпродукция α-дефензинов 1–3 у детей, больных рецидивирующим бронхитом, на фоне нарушенного равновесия между про- и противовоспалительными цитокинами может быть одной из причин возникновения рецидивирующих форм течения инфекционного процесса респираторного тракта. У роботі проведено дослідження вмісту протимікробних пептидів у дітей із різною патологією респіраторного тракту. Установлено, що для дітей, які часто хворіють, характерні зміни показників мукозального захисту, низький вміст α-дефензинів 1–3 у секреті ротоглотки, що свідчить про напруження механізмів місцевого захисту. Установлена гіперпродукція α-дефензинів 1–3 у дітей, хворих на рецидивуючий бронхіт, на тлі порушеної рівноваги між про- і протизапальними цитокінами може бути однією з причин виникнення рецидивуючих форм перебігу інфекційного процесу респіраторного тракту.
Содержание противомикробных белков у детей с воспалительными заболеваниями респираторного тракта
Вміст протимікробних білків у дітей із запальними захворюваннями респіраторного тракту
Keywords: sickly children; recurrent bronchitis; antimicrobial peptides; часто болеющие дети; рецидивирующий бронхит; противомикробные пептиды; діти, які часто хворіють; рецидивуючий бронхіт; протимікробні пептиди