Рух та здоров'я: фізіологічні аспекти в контексті здоров'язбереження - Поплевін, Д.; Язловська, В.; Складанна, Ольга Савеліївна; Зелінська, Наталія Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2023)
Здоров’я і рух є невід’ємною частиною одне одного, без руху не можливо підтримувати здоровий стан організму. Медична сестра слугує провідником у цій сфері. В умовах комп’ютеризації та автоматизації всіх сфер діяльності людини, включаючи побут, люди стали забувати про своє здоров’я і дуже багато людей перестають стежити за ним. Здоровий спосіб життя має провідне значення у формуванні високої якості її життя і активного довголіття. В свою чергу низька рухова активність призводить до різних хронічних захворювань.