Дослідження анатомічної будови надземних органів Valeriana grossgeіmii Worosch - Панченко, Світлана Валеріївна; Сіра, Л. М.; Корнієвська, Валентина Григорівна; Корнієвський, Юрій Іванович (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Вперше здійснено дослідження особливостей анатомічної будови надземних органів валеріани Гросгейма родини валеріанові, в результаті якого виявлено їх характерні мікроскопічні діагностичні ознаки. Встановлені мікродіагностичні ознаки дають можливість ідентифікувати лікарську рослинну сировину і можуть бути використані для розробки проекту АНД. Впервые проведено исследование особенностей анатомического строения надземных органов валерианы Гроссгейма семейства валериановые, в результате которого выявлены их характерные микроскопические диагностические признаки. Установленые микродиагностические признаки дают возможность идентифицировать лекарственное растительное сырье и могут быть использованы для разработки проекта АНД. For the fi rst time the study of the peculiarities of the anatomical structure of the overground organs Grossheim valerian valerian family, which have been identifi ed characteristic mikrodiagnostical overground organs. Establishing mikrodiagnostiс signs allow us to identify herbal drugs can be used to develop a draft of the AND project.
Keywords: анатомічна будова; листя; валеріана Гросгейма; анатомическое строение; листки; валериана Гроссгейма; anatomical structure; leaves; Valeriana grossheimii Worosch