Інформаційні технології у навчанні майбутніх лікарів на етапі доклінічної професійної підготовки у медичному університеті - Мурзіна, Олена Анатоліївна; Разнатовська, Олена Миколаївна; Кожан, Олена Євгеніївна (My University, 2020)
Підвищення ефективності підготовки майбутніх лікарів на етапі доклінічної професійної підготовки потребує удосконалення існуючих та пошуку нових форм та методів організації навчального процесу з відповідним врахуванням використання комплексів технічних і дидактичних засобів, які забезпечують взаємозв’язок аудиторної та позааудиторної форм занять. Доклінічна професійна підготовка включає професійну складову, яка спрямована на підготовку фахівців до опанування професійними знаннями, виконання професійних функцій, володіння видами професійної діяльності в контексті особистісно орієнтованої парадигми освіти, яка спрямована на підготовку студентів до професійного самовизначення, професійної самореалізації та професійної самоактуалізації упродовж життя. Тому забезпечення гуманістичної орієнтованої професійної підготовки вимагає поновленого обґрунтування освітнього процесу, розробки та впровадження в навчальний процес вищих медичних навчальних закладів відповідних інноваційних підходів, методів, технологій.
Keywords: інформаційні технології; доклінічна професійна підготовка; змішане навчання