Удосконалення методів стандартизації таблеток «Пірацетам» - Дрозд, Т. П.; Парнюк, Наталя Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. В наш час все більше зростає темп життя сучасної людини. Збільшується обсяг інформації, яку потрібно усвідомити і запам'ятати, зростає навантаження на центральну нервову систему. В результаті цього виникає ще більша потреба в лікарських засобах, які позитивно впливають на пам'ять, процеси сприйняття, мислення, навчання. З цією метою використовуються ноотропні лікарські засоби. Першим і «еталонним» представником класу ноотропів являється «Пірацетам». Тому актуальним питанням сучасної фармацевтичної науки залишається дослідження та удосконалення методів стандартизації таблеток «Пірацетам». Метою дослідження стало удосконалення існуючих методів стандартизації таблеток «Пірацетам» методом адсорбційної спектрофотометрії та їх практичне використання. Матеріал і методи: в ході досліджень використано таблетки «Пірацетам» по 0,4 г виробництва ПАТ «ХФЗ Червона зірка»; прилад – спектрофотометр Optizen POP; дослідження проводилось в Лабораторії зі стандартизації і технології лікарських засобів на кафедрі фармацевтичної хімії ЗДМУ.
Keywords: тези доповідей