(3-бензилксантиніл-8)метилтіоацетати: антиоксидантна дія в умовах модельованого нітрозуючого стресу in vitro - Александрова, Катерина Вячеславівна; Бєленічев, Ігор Федорович; Бухтіярова, Ніна Вікторівна; Шкода, Олександр Станіславович; Левіч, Сергій Вадимович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Дослідження показали, що антиоксидантний ефект водорозчинних солей (3-бензилксантиніл-8)метилтіооцтової кислоти реалізується за допомогою протективної дії відносно супероксиддисмутази. Исследования показали, что антиоксидантный эффект водорастворимых солей (3-бензилксантинил-8)метилтиоацетатной кислоты реализуется за счет протективного действия относительно супероксиддисмутазы. Conducted researches show, that antioxidantive effect of water-soluble salts of (3-benzylxanthinyl-8)methylthioacetic acid is realized by protective action relatively to superoxide dismutase.
Keywords: антиоксидантна активність; водорозчинні похідні ксантину; антиоксидантная активность; водорастворимые производные ксантина; antioxidantive activity; water-soluble derivatives of xanthine