Позалегеневий і міліарний туберкульоз у хворих на коінфекцію туберкульоз/ВІЛ - Петренко, В. І.; Долинська, М. Г.; Разнатовська, Олена Миколаївна (My University, 2018)
Поєднання епідемій туберкульозу та ВІЛ призвело не тільки до значного підвищення захворюваності на туберкульоз, а й до змін у клінічних проявах захворювання. Насамперед змінилася структура захворюваності, частіше спостерігаються тяжкі, поширені форми з поліорганним ураженням, позалегеневі форми туберкульозу. Частіше стали зустрічатися такі локалізації позалегеневого туберкульозу, які з появою антибактеріальної терапії майже зникли: туберкульоз шкіри, ротової порожнини, ока.