Про формування елементів фахової дискурсивної компетенції на заняттях з української мови як іноземної - Якутіна, Таміла Георгіївна (My University, 2023)
У статті розглядається актуальне питання про необхідність у процесі вивчення української мови як іноземної формування у іноземних студентів уміння та навичок ведення дискурсу. Соціально-економічні та культурні орієнтації вимагають цього. Формування фахової компетенції вимагає певних дій в освітній сфері, особливо у сфері навчання української як іноземної. Зміст навчання має сприяти розвитку інтелектуального потенціалу студентів, забезпечувати розвиток його мислення, формувати уміння приймати оптимальне рішення або варіативні рішення у складній ситуації; розвивати навички обробляти інформацію та відстоювати свою точку зору у дискурсі.
Keywords: вивчення української мови як іноземної; формування мовленнєвої компетенції; формування дискурсивної компетенції; формування умінь та навичок