Розробка складу лікувально - косметичного засобу для поліпшення стану шкіри при себореї - Єренко, Олена Костянтинівна (Харків : НФаУ, 2022)
Наші предки, слов'яни, використали види оману не лише в якості цілющого зілля при багатьох хворобах, але й для догляду за шкірою. Молоді дівчата умивалися настоями та відварами, які виготовлені з коренів видів оману, щоб попередити старіння шкіри, появу зморшок. Жінки з 40 років застосовували трав'яні засоби з видів оману для омолоджування, надання шкірі обличчя та тіла пружності, поліпшення її тонусу, розгладження зморшок. Сьогодні до складу багатьох кремів, лосьйонів, масок та тоніку входить корінь видів оману. Види оману дійсно дуже корисні для шкіри, оскільки стимулюють регенеративні процеси, мають загоювальний ефект, насичують вітамінами Е і С, зміцнюють структуру шкіри багатим складом мікроелементів та мінералів.