Загальна нозологія. Типові патологічні процеси. Розділ 1: практикум з патологічної фізіології для студ. спец.226 «Фармація, промислова фармація», освітні програми: «Фармація» та «ТПКЗ» - Колесник, Юрій Михайлович; Ганчева, Ольга Вікторівна; Абрамов, Андрій Володимирович; Василенко, Гліб Володимирович; Мельнікова, Ольга Валеріївна; Іваненко, Тарас Васильович; Грекова, Тетяна Анатоліївна; Каджарян, Єлизавета Віталіївна; Данукало, Максим Вікторович; Ісаченко, Марія Ігорівна; Тимофіїв, Дмитро Вікторович; Кучеренко, Анастасія Олегівна (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2023)
Патофізіологія є найважливішою фундаментальною наукою, без якої неможливе формування сучасного фахівця. Вона є теоретичною базою в системі підготовки лікаря і провізора, формування основ їх клінічного мислення і професійних дій на основі глибокого розуміння механізмів розвитку патологічних процесів в організмі людини. Патофізіологія як навчальна дисципліна базується на знанні студентами основних положень біології, анатомії, гістології, біофізики, біохімії, нормальної фізіології, мікробіології та інтегрується з цими дисциплінами. Вивчення патофізіології створює теоретичні основи для оволодіння студентами клінічних дисциплін, розвиває професійні здібності до клінічного мислення, забезпечує можливість професійної діяльності. В основі пропонованих вам методичних розробок лежить багаторічний досвід викладання патологічної фізіології в Запорізькому державному медичному університеті, а також методичні матеріали з вивчення предмета відповідно до системи організації навчального процесу відповідно до реалізації положень вищої медичної освіти. Програма дисципліни структурована на розділи (логічно завершені частини навчальної програми), до складу яких входять підсумкові контролі, які структуровані на теми. Даний практикум з патологічної фізіології складений колективом кафедри для студентів котрі навчаються за спеціальністю 226 «Фармація, промислова фармація», освітні програми: «Фармація» та «Технології парфумерно-косметичних засобів».