Разработка и биофармацевтические исследования суппозиториев с эналаприла малеатом - Лисянская, А. П.; Гладышев, В. В.; Кечин, И. Л.; Лисянська, Ганна Петрівна; Гладишев, Віталій Валентинович; Кечин, Ігор Леонідович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
У результаті біофармацевтичного вивчення супозиторіїв з еналаприлу малеатом встановлено, що концентрація твіну-80 у кількості 2% від маси супозиторіїв забезпечує оптимальний рівень вивільнення діючої речовини з ректальної лікарської форми. При фармакодинамічних дослідженнях ректальної лікарської форми еналаприлу малеату встановлено параметри її фармацевтичної доступності – константа швидкості вивільнення (0,052 хв-1) й період напіввивільнення лікарської речовини із супозиторіїв (13,3 хв), що дозволяють прогнозувати терапевтичну цінність цього антигіпертензивного фармакотерапевтичного засобу. В результате биофармацевтического изучения суппозиториев с эналаприла малеатом установлено, что концентрация твина-80 в количестве 2% от массы суппозиториев обеспечивает оптимальный уровень высвобождения действующего вещества из ректальной лекарственной формы. При фармакодинамических исследованиях ректальной лекарственной формы эналаприла малеата установлены параметры ее фармацевтической доступности – константа скорости высвобождения (0,052 мин-1) и период полувысвобождения лекарственного вещества из суппозиториев (13,3 мин), позволяющие прогнозировать терапевтическую ценность этого антигипертензивного фармакотерапевтического средства. After biopharmaceutical studying of suppositories with enalapril maleate it is established that concentration of twin-80 in amount of 2 % from suppositories weight provides an optimum level of release of active substance from rectal dosage form. Pharmacоdynamics researches of rectal dosage form of enalapril maleate defined parametres of its pharmaceutical availability - a constant of release rate (0,052 min.-1) and the period of half-release of medicinal substance from suppositories (13,3 min.), allowing to predict therapeutic value of this antihypertenzive pharmacоtherapeutics remedy.
Keywords: еналаприлу малеат; ПАР; вивільнення; фармацевтична доступність; эналаприла малеат; ПАВ; высвобождаемость; фармацевтическая доступность; enalapril maleate; surfactants; release; pharmaceutical availability