Реформа швидкої (екстреної) медичної допомоги в Україні - Москалюк, А. С.; Аніщенко, Михайло Анатолійович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Життя людини – найвища цінність. Усі причетні до системи екстреної медичної допомоги, як ніхто інший, розуміють, що для збереження життя важливою є кожна хвилина. Міністерство охорони здоров'я України, у свою чергу, усвідомлює, що для ефективного функціонування екстреної медичної допомоги необхідно забезпечити максимально скоординовані та професійні дії на всіх етапах «ланцюжка», від дзвінка у «швидку» до спеціалізованого відділу в лікарні. Саме на це і спрямовані зміни в системі ЕМД. Зміни рішучі, комплексні, тривалі, але такі необхідні та невідворотні. Мета дослідження: дослідження нормативно-правових актів, що регулюють проведення реформи швидкої (екстреної) медичної допомоги в Україні. Матеріали і методи. Нормативно-правова база України, медико-технологічні документи, структурно-функціональний, системно-аналітичний.
Keywords: тези доповідей