Інформаційна мережа та її складові у військовій логістиці - Білоус, М. В.; Рижов, Олексій Анатолійович; Шматенко, О. П.; Рыжов, А. А. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Станом на сьогодні в Україні проводиться оборонна реформа. Так, згідно Стратегічного оборонного бюлетеня України, схваленого Указом Президента України від 06 червня 2016 року № 240/2016, створюється єдина ефективна система логістичного забезпечення Збройних Сил (ЗС) України, інших військових формувань та правоохоронних органів, як у мирний, так і у воєнний час, яка повинна функціонувати відповідно до стандартів НАТО і здатна якісно співпрацювати зі збройними силами інших держав-членів НАТО та Євросоюзу. Відповідно до Матриці досягнення стратегічних цілей і виконання основних завдань оборонної реформи наразі створено Головне управління логістики (J4) у складі Генерального штабу ЗС України. З метою переходу на єдину систему кодифікації військового майна сил оборони, сумісну із системою кодифікації НАТО, затверджено Порядок кодифікації предметів постачання (Наказ МОУ від 18.12.2017 р. № 673). Цей порядок визначає процедуру кодифікації предметів, що постачаються силам оборони України для виконання ними спільних завдань з оборони держави. Разом з тим постає необхідність у створенні єдиної сучасної логістичної інформаційної та 53 комунікаційної мережі, що охоплює ЗС України, інші військові формування та правоохоронні органи, яка також повинна функціонувати відповідно до принципів і стандартів, прийнятих державами-членами НАТО і бути сумісною з інформаційною мережею збройних сил інших держав-членів Альянсу. Найважливішим аспектом в реалізації зазначеної програми є визначення базових термінів та понять, які формують теоретичну основу у військовій логістиці відповідно до міжнародних норм і вимог.
Keywords: інформація; інформаційна мережа; військова логістика; Збройні Сили України; тези