Фармакологічна модифікація ГАМК-ергічної системи як перспективний варіант церебропротекції в умовах гострої ішемії головного мозку - Єгоров, Артем Анатолійович; Тихоновський, Олександр Володимирович; Курляк, Х. В.; Скрипник, Л. В. (My University, 2024)
Метою дослідження є вивчення можливості впливу деяких похідних гамма-аміномасляної кислоти (ГАМК): пірацетама, пікамілона, а також інтермедіата цикла Кребса – сукціната (у вигляді натрієвої солі) на патобіохімічні зміни в центральній нервовій системі які виникають в умовах експериментально відтворюваного гострого ішемічного пошкодження тканин головного мозку.