Досвід запровадження моделі проблемно-орієнтованого навчання у Запорізькому державному медичному університеті - Колесник, Юрій Михайлович; Авраменко, Микола Олександрович; Моргунцова, Світлана Андріївна; Юрченко, Іван Олексійович; Kolesnyk, Yu. M.; Avramenko, M. O.; Morhuntsova, S. A.; Iurchenko, I. O. (ТДМУ, 2016)
Проблемно-орієнтоване навчання в українській вищій медичній освіті з’явилося відносно недавно. Зважаючи на передовий світовий досвід, можна впевнено говорити про його актуальність та інноваційність. У даній роботі висвітлено досвід Запорізького державного медичного університету щодо впровадження проблемно-орієнтованого навчання у студентів молодших курсів медичного факультету у рамках проекту 530519-Tempus-1-2012-1-UK-TEMPUS-JPCR "Створення Міжрегіональної мережі національних центрів медичної освіти, головним напрямом яких є впровадження проблемно-орієнтованого навчання з використанням віртуальних пацієнтів" ("ePBLnet"). Описано особливості адаптації навчального плану, використання платформи OpenLabyrinth для створення кейсів на базі віртуальних пацієнтів, показано роль створеного Медичного освітнього центру при ЗДМУ. Problem-based learning appeared in the Ukrainian higher education fairly recently. Taking into account world’s best practices we can speak with certainty about its relevance and innovation. This work describes the experience of Zaporizhian State Medical University in PBL implementation into the junior medical students’ education in frames of Tempus project 530519-Tempus-1-2012-1- UK-TEMPUS-JPCR "Establishment of the Supra-Regional Network of the National Centers in Medical Education, focused on PBL and Virtual Patients" (“ePBLnet”). It also depicts some peculiarities in curriculum adaptation, OpenLabirynth platform use for case development based on virtual patients and role of Medical Education Centre of ZSMU.
Experience in implementation of problem-based learning in Zaporizhin state medical university