Створення та розробка онлайн-курсу на платформі open edX - Курінний, Антон Валерійович; Вольвач, Вікторія Вікторівна; Дарій, Володимир Іванович; Kurinnyi, A. V.; Volvach, V. V.; Darii, V. I. (My University, 2017)
Мета роботи – створити і розробити онлайн-курс на платформі Open edX. Основна частина. Масові відкриті онлайн-курси мають безліч переваг над іншими формами дистанційної освіти. Існують дві найпоширеніші системи управління онлайн-курсом. Це платформи Moodle і Open edX – вільні онлайн-системи управління навчанням, які дозволяють викладачам створювати динамічні курси. Платформа edX новіша, з відкритим вихідним кодом, що створює учням і педагогам нові можливості і переваги над Moodle. Виділимо загальні принципи навчання за допомогою Open edX: вільний графік навчання, змішана модель навчання, нетворкінг і корисні знайомства. Після затверждення робочої програми колегія авторів приступає до розробки проекту сценарію онлайн-курсу. Наступний етап – створення сценарію онлайн-курсу. Це завершений проект, який розпочинає новий етап – технічне заповнення матеріалом онлайн-курсу на платформу Open edX Studio. Для максимального обміну інформацією між тьютором і слухачами необхідно використовувати можливості Microsoft Oficce 365, який надає слухачеві повний набір інструментів для роботи з документами та спілкування в мережі. Висновок. Дистанційне навчання може бути таким же ефективним, як і традиційне. Масові відкриті онлайн-курси в інтернеті активно витісняють інші форми дистанційного навчання. Платформа edX новіша і має відкритий код, що дає їй велику перевагу над Moodle. Процес створення онлайн-курсу треба ділити на такі етапи, як: розробка робочої програми (тематичний план), проекту сценарію онлайн-курсу (розширений план курсу), сценарію онлайн-курсу (наповнення матеріалом проекту сценарію) і технічний перенос сценарію в Open edX Studio. The aim of the study – to create and develop online course on the Open edX platform. The main body. Massive open online courses have many advantages over other forms of distance education. There are two common systems of online courses. These are Moodle and Open edX platforms – free online learning management system which allow teachers to create dynamic courses. EdX platform is newer, with open exit code, that gives students and teachers new possibilities and advantages over Moodle system. General learning principles through Open edX platform are: free training schedule, a mixed model of learning, networking and useful contacts. After syllabus approvement the authors’ board begins drafting the script of online course. The next step is the creation of the online course script. This is completed draft that starts a new stage – technical online course on the Open edX Studio platform filling with material. To maximize the exchange of information between tutor and students Microsoft Office 365 opportunities shoud be used as it gives course participant a complete set of tools for working with documents and communication network. Conclusion. Distance learning can be as effective as traditional. Massive open online courses on the Internet actively replacing other forms of distance learning. EdX platform is one of the newest open sources, which gives it a great advantage over Moodle. The process of creating an online course should be divided into the following stages: syllabus development (thematic plan), drafting online sourse script (advanced course plan), the online course script (filling the draft with material) and technical transfer of script to the Open edX Studio.
Designing and developing online courses on the open edX platform
Keywords: дистанційна освіта; онлайн-курс; платформа Open edX; distance education; online course; Open edX platform