До фармакології лікарських засобів рослинного походження - Білай, Іван Михайлович; Аксьонова, Ілона Ігорівна (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Визначено, що препарати рослинного походження астрагал шерстистоквітковий, кукурудза звичайна та морська капуста мають гіполіпідемічну, антиатероматозну та антиоксидантну дію. Определено, что препараты растительного происхождения астрагал шерстистоцветковый, кукуруза обыкновенная и морская капуста обладают гиполипидемическим, антиатероматозным и антиоксидантным действием. It is shown that the herbal medicinal products such as astragalus, corn and laminaria have hypolipidemic, antiatheromatosis and antioxidant action.
Keywords: лікарські засоби рослинного походження; антиатеросклеротична та антиоксидантна активність; лекарственные средства растительного происхождения; антиатеросклеротическая и антиоксидантная активность; herbal medicinal products; antiatherosclerotic and antioxidant activity