Оцінка стану здоров’я та дотримання здорового способу життя учнів школи-гімназії - Демченко, О. В.; Підкова, Віра Ярославівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Захворюваність та поширеність хвороб є одним з основних показників стану здоров’я населення, в тому числі дитячого. На це значною мірою впливає здоровий спосіб життя, який включає фізичну активність, психічне здоров'я та здорове харчування. Протягом значного часу в житті дитини провідною соціальною детермінантною ознакою життєдіяльності є школа, яка є єдиним після сім’ї фактором, що може впливати на стан здоров’я. Метою наших досліджень стала оцінка стану здоров’я та дотримання здорового образу життя учнів середніх та старших класів елітної школи-гімназії. Дослідження проводилося шляхом опитування учнів 5, 9 і 10 класів елітної школи-гімназії №31 міста Запоріжжя за допомогою анонімного анкетування. Анкета включала питання щодо режиму харчування, використання вільного часу, наявності хронічних захворювань та інші питання, які стосуються здорового способу життя. В дослідженні прийняли участь 71 респондент: 22 учня середніх класів (5 клас), та 49 учнів старших класів (9-й та 10-й клас).
Keywords: тези доповідей