Проблеми застосування компонентів рослинного походження при розробці косметичних засобів для вагітних - Смойловська, Галина Павлівна; Малюгіна, Олена Олександрівна; Єренко, Олена Костянтинівна (Х. : НФаУ, 2024)
Фізіологічні, імунологічні, гормональні, метаболічні процеси в організмі вагітних суттєво впливають на органи та системи, у тому числі на шкіру. Активація естрогенних рецепторів кератиноцитів, себоцитів, кровоносних судин та дермальних фібробластів при вагітності часто спричиняє зміни росту волосся, активацію сальних залоз, зміни у судинах та сполучній тканині. Альфа-меланоцитстимулюючий гормон зумовлює пігментацію шкіри у вагітних. Тому вагітні жінки потребують застосування окремої групи косметичних лікувально профілактичних засоб.
Keywords: косметичні засоби; рослинна сировина; фітозасоби; рослинні засоби; засоби рослинного походження; вагітні