Питання евтаназії та медичного права - Ольховікова, Ю.; Складанна, О.; Кузьменко, Є.; Авраменко, А. (My University, 2024)
Обов’язком медичних працівників є не лише у відновленні здоров’я пацієнта, але й у тому, щоб полегшувати його страждання, сприяти «легкому відходу з життя». Життя людини в світі та Україні визнається найвищою соціальною цінністю, а право на життя є найважливішим серед особистих немайнових прав. Феномен евтаназії (легка, безболісна смерть) в суспільстві існував з давніх часів, але дискусії навколо нього не припиняються досі.