Синтез нових неконденсованих систем з бензотіазольним фрагментом у положенні 5 тіазолідинового циклу - Mосула, Л.M.; Mosula, L.M. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
На основі реакцій конденсації, ацилювання та алкілювання отримано групу нових, не описаних у спеціалізованій літературі 4-тіазолідонів з бензотіазольним фрагментом у 5 положенні для фармакологічного скринінгу. Структуру синтезованих сполук підтверджено методом спектроскопії ПМР. На основе реакций конденсации, ацилирования и алкилирования получена группа новых, не описанных в специализированной литературе, 4-тиазолидонов с бензотиазольным фрагментом в 5 положении для фармакологического скрининга. Структура синтезированных соединений подтверждена методом спектроскопии ПМР. Based on the reactions of condensation, acylation and alkylation new 4-thiazolidone-based derivatives with benzothiazole moiety in the position 5 have been synthesized for pharmacological screening. The structures of synthesized compounds were conﬁ rmed by 1H NMR spectroscopy.
Синтез новых неконденсированных систем с бензотиазольным фрагментом в положении 5 тиазолидинового цикла
Synthesis of the novel, non-condensed systems with benzothiazole fragment at positon 5 of thiazolidone ring
Keywords: синтез; 4-тіазолідони; бензотіазольний фрагмент; спектроскопія ПМР; 4-тиазолидоны; бензотиазольный фрагмент; спектроскопия ПМР; synthesis; 4-thiazolidones; benzothiazole moeity; NMR spectroscopy