Дослідження комплексного впливу реакції середовища і температурного режиму стерилізації на стабільність поліелектролітного інфузійного розчину «Сорбіцин» - Здрайковська, М. В.; Торхова, Т. В. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено результати досліджень впливу рН середовища і режиму стерилізації на стабільність поліелектролітного інфузійного розчину з глюкозою і сорбітолом «Сорбіцин». Визначено оптимальні межі величини рН розчину до стерилізації, у яких глюкоза піддається найменшій термодеструкції (5,1–5,5). Представлены результаты исследований влияния рН среды и режима стерилизации на стабильность полиэлектролитного инфузионного раствора с глюкозой и сорбитолом «Сорбицин». Установлены оптимальные пределы величины рН раствора до стерилизации, при которых глюкоза поддается наименьшей термодеструкции (5,1–5,5). The results of research of the complex influence of environment reaction and temperature condition of sterilization on the stability of polyelektrolitical infusion solution «Gorbicin» were presented in this article. The optimum limits of pH solution before sterilization at which glucose is underwent the least thermal destruction were set (5,1–5,5).
Keywords: поліелектролітний інфузійний розчин; величина рН розчину; стерилізація; оптична густина; коефіцієнт світлопропускання; глюкоза; 5-оксиметилфурфурол; полиэлектролитный инфузионный раствор; величина рН раствора; стерилизация; оптическая плотность; коэффициент светопропускания; polyelektrolitical infusion solution; value рН; sterilization; absorbancy; transparency coefficient; glucose; 5- oxymethylfurfurol