Патогенетическая терапия внебольничной пневмонии в клинической практике - Фуштей, И. М.; Савченко, О. А.; Витохина, Л. И.; Подсевахина, С. Л.; Ткаченко, О. В.; Фуштей, Іван Михайлович; Ткаченко, Ольга Віталіївна (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Досліджено застосування засобів патогенетичної терапії у 100 хворих на позалікарняну пневмонію. Виявлено, що в клінічній практиці від 24 до 86% хворих отримували такі препарати. Водночас, більшість препаратів патогенетичної терапії не мають доказової бази ефективності, тому їх призначення на сьогодні не обґрунтоване. Исследовано применение средств патогенетической терапии у 100 больных внебольничной пневмонией. Выявлено, что в клинической практике от 24 до 86% больных получали такие препараты. В то же время, большинство препаратов патогенетической терапии не имеют доказательной базы эффективности, поэтому их назначение на сегодня не является обоснованным. The work determines application of pathogenic therapy in 100 cases of community-acquired pneumonia. We have revealed that in clinical practice from 24 to 86% of patients assigned to such drugs. At the same time most preparations of pathogenic therapy of pneumonia have no evidence of their effectiveness, so that their present administration has not been reasonable.
Keywords: позалікарняна пневмонія; патогенетична терапія; внебольничная пневмония; патогенетическая терапия; community-acquired pneumonia; pathogenic therapy