Ефективність лікування хворих з рецидивами туберкульозу легень при ВІЛ/ко-інфекції із застосуванням глутаміл-цистеїніл-гліцин динатрію і апротиніну - Шальмін, Олександр Самуілович; Ясінський, Роман Миколайович (ПП «ІНПОЛ ЛТМ», 2015)
Актуальність. Рецидиви туберкульозу легень спостерігаються у 10—30 % хворих на ВІЛ, причому спостерігається висока частота хіміорезистентного туле тальність, але виникає ризик щодо відновлення імунної системи, посилення окиснювального стресу, що негативно впливає на ефективність лікування. бер кульозу. Застосування етіотропних засобів зменшує
Keywords: тези доповідей