Профіль інтерлейкінів il-1β, il-6 та il-18 у хворих із гострою обструкцією верхніх сечових шляхів - Довбиш, Ігор Михайлович (My University, 2025)
Метою дослідження було оцінити рівні інтерлейкінів IL-1β, IL-6 та IL-18 у крові та сечі пацієнтів із ГОВСШ, проаналізувати їхню динаміку протягом першого тижня після обструкції та визначити їх діагностичну та прогностичну цінність щодо розвитку тубулоінтерстиціального ураження нирки.
Keywords: тези доповідей