Вивчення ефективності зупинки кровотечі за допомогою «СІЧ - турнікету» - Скоба, В. С. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Відповідно до попередньо отриманих експериментальних данних дослідження було зроблено висновок, 3 оберти закрутки турнікета, при накладанні на 2 години вкрай травматичне і може спичинити негативні наслідки для травмованої кінцівки й організму взагалі. Достатньо проводити 1,5-2 оберти закрутки турнікета для ефективної зупинки кровотечі доцільно градуювати силу натягу стрічки турнікетут. Що запобігає можливим травматичним негативним наслідкам для кінцівки. Мета дослідження: Розширити кількість досліджуваних осіб, для забезпечення статистично достовірного аналізу фізіологічних змін, які відбуваються під час накладання турнікету. Розробка стандартної шкали дії сили є актуальною задачею для об’єктивної оцінки сили стискання м’яких тканин під турнікетом.
Keywords: тези доповідей