Тютюнопаління серед підлітків - Різник, Ольга Іванівна; Бухало, Ганна Олексіївна; Федько, Кирило Олегович (My University, 2022)
Проблема куріння тютюну була і залишається однією з найгостріших протягом кількох десятиліть. Це пов’язано з значними медико-соціальними наслідками цього явища, широкою поширеністю фатальних ускладнень, які виникають внаслідок паління. Особливе значення має тютюнопаління серед підлітків, оскільки воно загрожує розвитком набагато серйозніших порушень стану здоров’я та формування психологічної залежності. Саме для визначення поширеності та інформованості підлітків щодо куріння було проведено наше дослідження.
Keywords: тютюнопаління; підлітки; поширеність; інформованість; здоровий спосіб життя