Особливості перебігу неонатальної жовтяниці на сучасному етапі - Онищенко, Д. О.; Полулях, В. О.; Мазур, Вікторія Іванівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Метою дослідження було виявлення особливостей перебігу неонатальної жовтяниці на сучасному етапі в дітей у великому промисловому місті. Під наглядом перебувало 31 дитина віком від 2 діб до 1 місяця, які поступали у відділення патології новонароджених з діагнозом «Неонатальна жовтяниця». Завданням дослідження було виявити основні причини виникнення неонатальної жовтяниці та оцінити в залежності від цього перебіг захворювання та особливості лікування. Досліджували рівень загального білірубіну крові та його фракцій, показники загального аналізу крові, сечі, оцінювали результати бактеріологічних досліджень, проводили ультразвукове дослідження органів черевної порожнини, серця, нейросонографію.
Keywords: тези доповідей