Вплив ресурсного забезпечення на ефективність профілактичних заходів попередження хвороб системи кровообігу на первинному рівні медико-санітарної допомоги - Клименко, Вікторія Іванівна; Пушина, Ольга Сергіївна; Klimenko, V. I.; Pushina, O. S.; Клименко, В. И.; Пушина, О. С. (Харків: НФаУ, 2015)
У статті наведено результати аналізу світового досвіду оцінки впливу ресурсного забезпечення на ефективність профілактичних заходів попередження хвороб системи кровообігу. Проаналізовано існуючий стан матеріально-технічного та кадрового забезпечення первинного рівня медико-санітарної допомоги в Україні, зокрема в Запорізькій області, а також вітчизняний досвід підвищення якості надання медичної допомоги за рахунок поліпшення ресурсного забезпечення. В статье приведены результаты анализа мирового опыта оценки влияния ресурсного обеспечения на эффективность профилактических мер предупреждения болезней системы кровообращения. Проанализированы существующее состояние материально-технического и кадрового обеспечения первичного уровня медико-санитарной помощи в Украине, в частности в Запорожской области, и отечественный опыт повышения качества оказания медицинской помощи за счет улучшения ресурсного обеспечения. The results of the world experience analysis in assessing the impact of the resource provision on the effectiveness of prevention of circulatory system diseases are presented. The current state of material provision and staffing of the primary medical care level, as well as the domestic experience improving the medical care quality by intensification of the resource provision have been analyzed.
Влияние ресурсного обеспечения на эффективность профилактических мер предупреждения болезней системы кровообращения на первичном уровне медико-санитарной помощи
The impact of the primary medical care resource provision on prevention of circulatory system diseases
Keywords: первинна медико-санітарна допомога; профілактика; хвороби системи кровообігу; ресурсне забезпечення; первичная медико-санитарная помощь; профилактика; болезни системы кровообращения; ресурсное обеспечение; primary medical care; prevention; circulatory system diseases; resource provision