Дослідження вмісту дубильних речовин у траві деревію звичайного - Смойловська, Галина Павлівна; Малюгіна, Олена Олександрівна (Х. : Вид-во НФаУ, 2022)
Мета роботи - дослідження вмісту дубильних речовин у перерахунку на галову кислоту методом спектрофотометрії.За результатами дослідження визначено, що розмір частинок рослинної сировини суттєво впливає на вихід діючих речовин, та найкращий вихід корелює з розміром 0,5-1 мм. Також впливає на перехід галової кислоти до екстракту концентрація етилового спирту.Технологічними параметрами для розробленої методики є екстрагування ЛРС подрібненої до 0,5-1 мм із застосуванням 70% спирту етилового (3,28 ± 0,01%).
Keywords: деревій; дубильні речовини; галова кислота; спектрофотометрія