Проект програми щодо зниження вмісту зважених часток ( РМ10 та РМ4 ) в атмосферному повітрі м. Запоріжжя - Севальнєв, Анатолій Іванович; Волкова, Юлія Володимирівна (Запорізька торгово-промислова палата, 2018)
За оновленими даними експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я 9 з 10 чоловік дихають повітрям з високою концентрацією забруднюючих речовин. Дрібні та тонкодисперсні тверді частки, що містяться в навколишньому повітрі, становлять найвищий екологічний ризик для здоров'я. Нами було встановлено, що проблема забруднення повітря зваженими твердими частками дрібнодисперсних фракцій є пріоритетною для м. Запоріжжя, тому розробка єдиної комплексної програми щодо зменшення їх вмісту, а відповідно, й зниження ризику впливу на здоров’я є вкрай необхідною.
Keywords: тези доповідей