Спектр шкідливих наслідків алкогольної інтоксикації у військовослужбовців-учасників ООС - Данілевська, Наталя Володимирівна; Данилевская, Н. В.; Danilevska, N. V. (Харків: Плеяда, 2019)
З метою встановлення спектру безпосередніх та віддалених шкідливих наслідків алкогольної інтоксикації у військовослужбовців - учасників ООС проведено всебічне клінічне та катамнестичне обстеження досліджуваного контингенту. Виявлені медичні, соціальні, юридичні шкідливі наслідки вживання військовослужбовцями спиртних напоїв, доведено негативний вплив алкоголізації на широкий спектр компонентів життя військовослужбовців. С целью установления спектра непосредственных и отдаленных вредных последствий алкогольной интоксикации у военнослужащих-участников ООС проведено всестороннее клиническое и катамнестическое обследование исследуемого контингента. Обнаружены медицинские, социальные, юридические вредные последствия употребления военнослужащими спиртных напитков, доказано негативное влияние алкоголизации на широкий спектр компонентов жизни военнослужащих. In order to establish the spectrum of direct and remote harmful effects of alcohol intoxication among the military personnel participating in the Combined Forces Operation, a comprehensive clinical and follow-up survey of the group under study was conducted. Medical, social, legal harmful effects of consuming alcoholic beverages was detected. The negative impact of alcohol abuse on a wide range of components of the life of military personnel was proven.
Спектр вредных последствий алкогольной интоксикации у военнослужащих участников ООС
Range of harmful effects of alcohol intoxication in military participants of the joint forces operation
Keywords: матеріали конференцій; алкогольна інтоксикація; психопатологія; наркологія; військовослужбовці; шкідливі наслідки