Використання хмарних сервісів у формуванні навчального середовища - Нагорна, Наталія Олександрівна; Васюк, Світлана Олександрівна; Коржова, Алла Станіславівна; Дочинець, Дмитро Іванович; Мєдвєдєва, Катерина Павлівна; Донченко, Анастасія Олександрівна; Малецька, Олена Романівна; Бугайова, В. В. (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Тенденції розвитку високих технологій зумовлюють зростання їх ролі у розвитку людства. Це зумовлює необхідність модернізації освітньо-наукового середовища закладу вищої освіти у відповідності до сучасного рівня розвитку науки і технологій. Саме хмарні технології, що є нині передовими технологіями самого інформаційного суспільства, можуть відіграти роль провідного інструменту інформатизації вищої освіти. Мета дослідження. Проаналізувати понятійний апарат, принципи, особливості формування і розвитку хмаро орієнтованого навчального середовища; визначити перспективи використання хмарних технологій для підтримування освітньої діяльності; окреслити принципи і технології застосування хмарних технологій в освітньому процесі.
Keywords: хмарні технології; хмарні сервіси; технології дистанційного навчання; Microsoft Teams; хмаро орієнтоване навчальне середовище