Синтез і фізико-хімічні властивості гідразидів та іліденгідразидів 3-арил(аралкіл)ксантиніл-8-метилтіоацетатних кислот - Дячков, Михайло Вікторович; Дячков, М. В.; Шкода, Олександр Станіславович; Шкода, А. С.; Александрова, Катерина Вячеславівна; Александрова, Е. В.; Левіч, Сергій Вадимович; Левич, С. В. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Розроблено препаративну методику отримання гідразидів та іліденгідразидів 3-арил(аралкіл)ксантиніл-8-метилтіоацетатних кислот, структуру яких підтверджено даними елементного аналізу, ПМР-спектроскопії та мас-спектрометрії. Разработана препаративная методика получения гидразидов и илиденгидразидов 3-арил(аралкил)ксантинил-8-метилтиоуксусных кислот, структура которых подтверждена данными элементного анализа, ПМР-спектроскопии и масс-спектрометрии. It was developed The preparative methods for hydrazides and ylidenhydrazides 3-aryl(aralkyl)xanthinyl-8-methylthioacetic acids was develope. The structure of synthesized compounds was proved by elemental analysis, NMR-spectroscopy and mass-spectrometry data.
Keywords: ксантини; синтез; ПМР-спектроскопія; мас-спектрометрія; ксантины; синтез; ПМР-спектроскопия; масс-спектрометрия; xanthines; synthesis; NMR-spectroscopy; mass-spectrometry